فهرست مطالب

Genetics in the Third Millennium
Volume:10 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/01/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمدحسن کریمی نژاد، هوشنگ خاوری خراسانی، منصور امیدی صفحه 7
    تاریخچه دانش ژنتیک از هنگام تولد (آیین زرتشت 1738 سال پیش از میلاد مسیح تا سده سیزدهم میلادی (هفتم هجری) چندین بار در همایش های داخل و خارج از کشور و همچنین مجلات فارسی و انگلیسی زبان1 و اخیرا در Indian J. Human Genetics 18:1، 2012 گزارش و منتشر شده است.(2و3) مدارک مستند وروش اجتماعی ایران باستان نشان میدهد که نیاکان ما به شراکت مساوی جنس نر و ماده در تولید مثل و انتقال صفات به فرزند آگاهی کامل داشته اند و می توان با نهایت غرور ادعا کرد که ایران باستان زادگاه و گهواره دانش تولید مثل و ژنتیک می باشد. هیات تحریره فصلنامه ژنتیک در هزاره سوم از آقایان دکتر هوشنگ خاوری استاد دانشکده دامپزشکی، دکتر منصور امیدی استاد بیوتکنولوژی نباتات و دکتر محمدحسن کریمی نژاد استاد پاتولوژی و ژنتیک در خواست نمود که به تدریج در شماره های پیاپی ژنتیک در هزاره سوم، ابتدا خلاصه ای از مستندات موید این فرضیه و سپس شرح زندگی و خدمات اساتید و تمامی افرادی را که به نحوی در آموزش، گسترش و کاربرد نوآوری های شگفت انگیز سالهای اخیر نقش داشته اند به زیور طبع بیارایند. هدف این است که در این مسیر تمام پیشگامانی را که در پایه گزاری و رشد این دانش در ایران به نحوی کوشش و تلاش نموده اند نادیده نگیریم. انجام این مهم مستلزم همکاری و تلاش فرهیختگان و علاقمندان به دانش ژنتیک است. لذا از اساتید گرامی و دانش آموختگان آنان تقاضا می شود ما را در انجام این وظیفه سنگین کمک و همیاری فرمایند. در این شماره به شرح زندگی یکی از پیشگامان کاربرد ژنتیک مولکولی را که پژوهش های ارزنده ایشان منجر به کشف دوازده هموگلوبین جدید و هموگلوبین گلیکوزیله Hb1Ac که ارزش ممتازی در تشخیص و کنترل بیماران دیابتی و کاربرد جهانی دارد می پردازیم.
  • حسین حسینی، محمد علی جلالی فر *، نجم الدین ساکی، حمید گله داری، مهدیه نصیر شلال، امل ساکی صفحات 2868-2873

    تالاسمی شایع ترین کم خونی ارثی است که اغلب زنجیره های مختلف ژن گلوبین از قبیل آلفا و بتا را درگیر می کند و موجب کاهش زنجیره دچار اختلال می گردد. در حدود 5 در صد از جمعیت جهان یک واریانت را در ژن گلوبین دارند اما فقط 1.7 درصد آنها آلفا و بتا تالاسمی خفیف را نشان می دهند. شناسایی موتاسیون های شایع در افراد بتا تالاسمی مینور می تواند در برنامه های پیشگیرانه و نیز درمانی برای ناقلینی با ژنوتیپ های خاص کمک کننده باشد. در این مطالعه توصیفی و مقطعی، اطلاعات بدست آمده از افراد مراجعه کننده به آزمایشگاه ژنتیک بیمارستان شفا شهر اهواز در سال 1389 جهت تشخیص بیماری تالاسمی مورد بررسی قرار گرفته و 707 نمونه دچار بتا تالاسمی مینور شناسایی شد. در این روش برای تشخیص جهش های حذفی از RFLP و به منظور تشخیص جهش های جابه جایی از ARMS-PCR استفاده شده است و در نرم افزار SPSS اطلاعات وارد و تجزیه و تحلیل می شوند. بر اساس قومیت بیماران بتا تالاسمی مینور مورد مطالعه ما به ترتیب عرب (358 نفر)، بختیاری (164 نفر)، فارس (77 نفر)، کرد (20 نفر)، لر (88 نفر) بود که به طور کلی ازمیان 39 جهش شناسایی شده، جهش های Cd 36/37(- T) با 156 نفر، IVSII-1 (G>A) با 129 نفر، IVSI-110(G>A) با 66 نفر بیشترین فراوانی را داشتند و به تفکیک قومیت ها شایعترین جهش ها برای اقوام: عرب و بختیاری Cd 36/37(- T) (به ترتیب 66و 71 نفر)، فارس، کرد و لر IVSII-1 (G>A) (به ترتیب 17، 8 و 28 نفر) بودند. شیوع جهش های ایجاد کننده بتا تالاسمی در استان خوزستان بسیار متنوع بوده اما نزدیکی و شباهت فراوانی در برخی اقوام نشان می دهد واین امر به دلیل تفاوتهای وقرابت های ژنتیکی در اقوام مختلف می باشد. باتوجه به افزایش ارتباط اقوام با یکدیگر نتایج بدست آمده از این مطالعه در پیش بینی احتمالی جهش ها و نیز تشخیص پیش از تولد و برنامه های غربالگری کاربرد بسیاری خواهد داشت.

    کلیدواژگان: بتا تالاسمی، جهش، خوزستان
  • فهیمه زمانی، یعقوب ملایی کندلوسی، سمیه جلیلوند، شهباز زمانی، سیده صدیقه عابدینی، الیکا اسماعیل زاده، ایده بهمن، مریم نیشابوری صفحات 2874-2879
    آلودگی هوا نقش بسزایی در ایجاد برخی بیماری ها همچون بیماری های قلبی- عروقی و سرطان دارد. مطالعات حاکی از آن هستند که آلودگی هوا موجب افزایش رادیکال های اکسیژن می شود که در نهایت آسیب اکسیداتیو DNA را بدنبال دارد. یکی از بیومارکرهایی که نشان دهنده آسیب اکسیداتیو DNA ناشی از افزایش رادیکال های اکسیژن در بدن می باشد افزایش میزان 8-hydroxy-2’-deoxyguanosin (8-OHdG) است. بر خلاف پژوهش های زیادی که ارتباط بین افزایش میزان 8-OHdG و آلودگی هوا را نشان داده اند در شهر تهران مطالعه ای در این زمینه انجام نشده است. بنابراین در پژوهش حاضر آسیب اکسیداتیو DNA ایجاد شده توسط آلودگی هوا در ساکنین تهران در مقایسه با ساکنین شمال کشور مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور برای هر دو گروه مورد و شاهد 40 نمونه جمع آوری شد و با استفاده از روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ارتباط آماری معنی داری در میزان 8-OHdG در دو گروه مورد و شاهد وجود ندارد (P=0.5677). برخی مطالعات نشان داده اند که پلی مورفیسم های ژنهای مرتبط با متابولیسم و دفاع های آنتی اکسیدانی، وضعیت آنتی اکسیدانی، وضعیت جسمانی و فعالیت های متفاوت فردی می توانند میزان 8-OHdG را کم یا زیاد کنند. به علاوه به دلیل حجم کم نمونه در مطالعه حاضر نمی توان با قاطعیت نتیجه گیری نمود. بهتر است در مطالعات آینده حجم نمونه بیشتری برای بررسی استفاده شود و در صورت امکان عوامل ژنتیکی، وضعیت آنتی اکسیدانی و وضعیت جسمانی افراد نیز مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، 8، OHdG، آسیب اکسیداتیو DNA، روش الایزا
  • صادق صفایی، حسین هنری، سید جعفر موسوی، عقیل اسماعیلی، مهدی غفرانی صفحات 2880-2889
    شیگلا دیسانتریه پاتوژن مهمی است که باعث ایجاد عفونت در روده انسان می شود. آنتی ژنIpaD نقش مهمی در بیماری زایی و ایجاد عفونت توسط شیگلا دارد. چالش استفاده از پروتئین IpaD در طراحی واکسن مخاطی، قدرت پایین و عدم انتقال آن به بافتهای مخاطی روده می باشد. با اتصال ناقل و ادجوانت گیاهی RTB به آنتی ژن IpaD، می توان به رفع چالش تولید واکسن مخاطی علیه شیگلوزیس پرداخت. این تحقیق با هدف ساخت یک کاست ژنی شامل ناحیهN- ترمینال ژنipaD، که به ژنRTB متصل شده است به عنوان رویکردی جدید برای تولید واکسن مخاطی علیه شیگلا صورت می گیرد. DNA ژنومی گیاه کرچک به روش CTABاستخراج شد. با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، قطعه 819 نوکلئوتیدی ژن RTB دارای لینکرGPGP، تکثیر گردید. واکنش PCRبرای تکثیر ژن ipaD نیز انجام گرفت. هر یک از قطعات تکثیر شده به درون وکتور pGEM-T همسانه سازی شدند. به منظور ساخت کاست ژنی، ipaD با آنزیم های XhoI/HindIII از درون وکتور pGEM-ipaD خارج گردید. متعاقب آن، پلاسمید نوترکیب pGEM-RTB تحت برش آنزیمی XhoI/HindIII قرار گرفت. طی فرایند الحاق ipaDبه پلاسمید نوترکیب pGEM-RTB برای ساخت کاست ژنی RTB-ipaD همسانه سازی شد؛ و با استفاده از دستگاه توالی یاب، توالی نوکلئوتیدی کاست ژنی شناسایی گردید. پس از تایید کلونینگ ژنهای RTB و ناحیه N-ترمینال ژن ipaD، کاست ژنی ساخته شده با عمل PCR،Nested-PCR، برش آنزیمی و تعیین توالی مورد تائید قرار گرفت. بر اساس آخرین اطلاعات، این اولین گزارش از طراحی و ساخت کاست ژنی RTB-ipaD می باشد، که می تواند برای توسعه تولید واکسن مخاطی علیه شیگلوزیس به کار رود. این تحقیق مسیری راهبردی را برای تولید فیوژن پروتئین و مطالعات ایمنولوژیکی می گشاید.
    کلیدواژگان: ادجوانت، امتزاج، زیر واحد B توکسین ریسین، شیگلوزیس
  • فاطمه رادمنش، ماندانا بهبهانی صفحات 2890-2899
    ابزارهای گوناگونی به منظور انتقال ژن به سلول های یوکاریوتی توسعه یافته اند. در میان آن ها، کارایی ویروس های RNA دار متعلق به خانواده رتروویریده در انتقال ژن به دلیل الحاق پایدار ژنوم خود در کروموزوم های میزبان بالاتر است. ویروس لوکمی موش (MLV) شناخته شده ترین عضو جنس اورتورتروویرینا از گامارتروویروس ها است. ناقل رتروویروسی بر پایه MLV تنها قادر به بیان ژن های خارجی در سلول های در حال تقسیم میتوز می باشد، که بیانگر مناسب بودن این ناقل به عنوان ابزار انتقال ژن در ژن درمانی سرطان است. دراین تحقیق، ناقل ویروسی بر پایه MLV از طریق ترانسفکشن همزمان و گذرا سه پلاسمید رتروویروسی شامل pBABE-GFP (پلاسمید بیانی دارای ژن گزارشگر GFP)،pBS-CMV-gagpol (پلاسمید بسته بندی دارای ژن gagpol ویروس MLV) وpMD2G (پلاسمید پوششی حاوی ژن VSVG) در رده سلولی HEK293T تولید شد. تغلیظ ویروس با دو روش اولتراسانتریفیوژ و محلول پلی اتیلن گلیکول انجام شد. رقت های سریالی از ویروس غلیظ شده تهیه گردید و عیار ویروس بر حسب واحد عفونی بر میلی لیتر (106 × 21 ذره عفونی در هر میلی لیتر در هر دو روش) محاسبه شد. سپس کارایی ترانسداکسیون رده های سلولی سرطانی (A549 و Hela) و غیر سرطانی (HEK و Vero) با ناقل ویروسی تولید شده مقایسه گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که کارایی ناقل در آلوده کردن سلول های سرطانی بالاتر است و بنابراین ناقل تولید شده در زمینه انتقال ژن به سلول های سرطانی مناسب تر می باشد.
    کلیدواژگان: ناقل ویروسی، انتقال ژن، ترانسفکشن، ترانسداکسیون ژن
  • فائزه قزوینی زادگان، سید مهدی کلانتر، کامران قائدی، مطهره سادات هاشمی، محمدحسین نصر اصفهانی صفحات 2901-2905
    ژن Fndc5 که با نام دیگر پروتئین پروکسیزومی (PEP) شناخته شده است کد کننده پروتئینی حاوی 209 اسید آمینه می باشد. این ژن به طور عمده در بافت های قلب، ماهیچه های اسکلتی و مغز بیان میشود. این مطالعه جهت روشن شدن الگوی بیان این ژن در هنگام تمایز سلول های بنیادی جنینی موشی به سلولهای قلبی صورت پذیرفت. بنابراین سلول های بنیادی جنینی موشی به عنوان مدل مناسب برای تمایز قلبی القا شده با آسکوربیک اسید به کار گرفته شدند و الگوی بیانی ژن PEP در مراحل مشخصی از تمایز توسط real-time PCR بررسی شد. نتایج نشان دهنده ی افزایش چشمگیر بیان ژن PEP در کاردیومیوسیت های بالغ بود. در نتیجه افزایش بیان ژن PEP احتمالا در مراحل انتهایی کاردیوژنز دارای نقش احتمالی میباشد که جهت مشخش شدن آن نیازمند مطالعات بیشتر میباشد.
    کلیدواژگان: پروتئین پروکسیزومی، تمایز قلبی، سلولهای بنیادی جنینی موش، real، time PCR
  • علی جلیل سر قلعه، محمد مرادی شهر بابک، حسین مرادی شهر بابک، مصطفی صادقی صفحات 2906-2911
    ژن PROP1 بر روی کروموزوم 5 قرار گرفته و دارای 3 اگزون و 2 اینترون است. این ژن در غده هیپوفیز انسان و حیوانات اهلی از جمله گوسفند و بز باعث سنتز پروتئینی با 226 اسید آمینه می شود که تنظیم کننده بیان هورمون رشد، پرولاکتین و تیروتروپین است. هدف از این مطالعه بررسی چند شکلی اگزون 2 ژن PROP1در نژادهای گوسفند لری بختیاری، زل و آمیخته زل-آتابای بود. در این تحقیق از 280 راس گوسفند شامل: 90 راس گوسفند زل،90 راس گوسفند لری-بختیاری(اصلاحی)، 60 راس گوسفند لری-بختیاری(کشتاری) و 40 راس گوسفند آمیخته زل-آتابای استفاده گردید. بعد از خون گیری، استخراج DNA و تکثیر قطعه مورد نظر با استفاده از آنزیم محدودگر Hin6I واکنش هضم آنزیمی صورت گرفت. نتایج نشان داد که ژنوتیپ های GG وAG به ترتیب با فراوانی های 98/0 و 02/0 در گوسفندان لری بختیاری(ایستگاهی)، 86/0 و 14/0 در گوسفندان لری بختیاری(کشتارگاه)، 96/0 و 04/0 در گوسفندان زل(ایستگاهی)، 89/0 و 11/0 در گوسفندان زل-آتابای (کشتارگاه) مشاهده شدند. ژنوتیپ های AA،AB به ترتیب با فراوانی های 70/0 و 30/0 در گوسفندان لری بختیاری(ایستگاه)، 78/0 و 22/0 در گوسفندان لری بختیاری(کشتارگاه)، 68/0 و 32/0 در گوسفندان زل(ایستگاه) و 84/0 و 16/0 در گوسفندان زل-آتابای (کشتارگاه) مشاهده شدند.
    کلیدواژگان: چندشکلی، گوسفند - PCR، RFLP، ژن PROP1
  • شیرین فریور، لیلی خاکپور صفحات 2912-2921
    microRNA ها (miRNAها) گروهی از RNAهای غیر کد کننده کوچک هستند که روی بیان ژن اثر می گذارند. آنها این عمل را از طریق جفت شدن با توالی مکمل در mRNA هدف که معمولا در UTR3 آن واقع شده است انجام می دهند. این دسته از RNA ها در سال 1993 کشف شدندو نقش های بسیار مهم و وسیعی را در موجودات مختلف ایفا می نمایند. ابتدا تصور بر این بود که ژن های کدکننده ی miRNAها در نواحی بین ژنی واقع شده اند اما مطالعات اخیر نشان می دهد که در پستانداران اغلب این ژن ها در واحدهای خاص نسخه برداری (TUs) واقع هستند و توسط RNA pol II رونویسی می شوند. محصول رونویسی باید پردازش شود تا به miRNA بالغ تبدیل شود و در نهایت اثر خود را روی بیان ژن اعمال نماید. در سال 2005 اولین گزارش در مورد نقش آن ها در سرطان پستان منتشر و نشان داده شد که miRNAهای متعددی در این سرطان به طور نامناسب بیان می شوند. از میان مکانیسم هایی که می-تواند باعث این عدم بیان مناسب گردد اپی ژنتیک، تغییرات کروموزومی، پلی مورفیسم ها و یا نقص در پروتئین های پردازش کننده را می توان برشمرد. در واقع این RNAها می توانند به عنوان انکوژن و یا سرکوبگر تومور عمل کنند. اکنون تلاش دانشمندان بر این است که بتوانند از miRNA علاوه بر تشخیص و طبقه بندی سرطان ها، در درمان آن ها نیز استفاده کنند که در این زمینه به موفقیت هایی نیز دست یافته اند.
    کلیدواژگان: microRNA، mRNA هدف، سرطان پستان
  • بهرام حمیدی، فیروز ابراهیمی، مصیب رستمیان صفحات 2922-2931
    همسانه سازی قطعات بزرگ DNA در خیلی از موارد برای مطالعه دقیق تر قطعات کلون شده ضروری است از این رو تلاش های زیادی برای همسانه سازی قطعات برزرگ DNA یی و حتی ژنوم های کامل صورت گرفته است. مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که با بهره گیری از روش های معمول ژنتیکی می توان این قطعات بزرگ و حتی ژنومهای کامل اندامکی، باکتریایی و ویروسی را همسانه سازی نمود. این کار می تواند از طریق همسانه سازی قطعات ژنومی همپوشان که در نهایت از طریق نوترکیبی، ژنوم کامل را ایجاد می نمایند و یا همسانه سازی پیوسته ژنوم کامل صورت گیرد. قطعات ژنومی ممکن است از طریق فرآیندی موسوم به inch worm elongation و از طریق جایگاه های نشست موسوم به LPA و یا به طور مستقیم از طریق نوترکیبی وارد حامل شده و به میزبان انتقال می یابند. ژنوم کامل نیز به کمک حامل های ویژه طراحی شده وارد ژنوم میزبان گردد.کار های انجام شده نشان می دهد با بهره گیری از حامل های اختصاصی مناسب و فرآیند های معمول ژنتیکی نظیر نوترکیبی و یا تبدیل ژنی که در ارگانیسم های زنده صورت می گیرد و همچنین توانایی ترانسپوزون ها و عناصر دخولی در این زمینه، می توان به این مهم اقدام نمود.
    کلیدواژگان: همسانه سازی مولکولی، ژنوم، نوترکیبی ژنتیک
  • فریبا دهقانیان، صادق ولیان بروجنی صفحات 2932-2940
    رسپتورهای استروئیدی، فاکتورهای رونویسی وابسته به لیگاند می باشند. این رسپتورها زیرخانواده ای از ابرخانواده رسپتورهای هسته ای می باشند. اعتقاد بر این است که رسپتورهای هسته ای از یک رسپتور اجدادی مشترک در طی تکامل مشتق شده اند و همگی دارای ساختاری مشترک، شامل پنج ناحیه اصلی می باشند. این رسپتورها از نظر عملکرد به دو گروه رسپتورهای همودیمر و هترودیمر تقسیم می شوند. این رسپتورها بر اساس جایگاه خود در هسته یا سیتوپلاسم از طریق مسیرهای متفاوتی فعال می گردند. مطالعات اخیر نشان دهنده تنظیم miRNA ها بوسیله رسپتورهای استروئیدی و متقابلا«کنترل بیان و عملکرد رسپتورهای استروئیدی توسط miRNAها می باشد. در این مطالعه، مکانیسم های مولکولی این رسپتورها، ارتباط آن ها با miRNA ها و بیماری های ژنتیکی مرور شده است.
  • محمدحسن کریمی نژاد صفحات 2941-2945
    در بخش ششم با تعاریف و اصطلاحات مورد استناد ژنتیک پزشکی مانند ژن، هموزیگوت، هتروزیگوت، صفت بارز و نهفته، فنوتیپ و ژنوتیپ، گشن گیری، هیبریداسیون، هتروژنی، پلیوتروپی، ژن های هم زور، و فنوکپی آشنا می شوید در ژنتیک پزشکی هم مانند سایر رشته های علوم علائمی وجود دارد که به سهولت فهم مطالب و خلاصه نویسی آن کمک می کند. در تهیه شجره نامه که پایه بررسی بیماری های ارثی می باشد از این علائم استفاده می شود (اشکال صفحه 29).
|
  • Hossein Hosseini, Mohammad Ali Jalali Far, Najmeddin Saki, Hamid Galehdari, Mahdieh Nasir Shalal, Amal Saki Pages 2868-2873

    Thalassemia is the most common hereditary anemia. In most cases، it affects genes of alpha and beta globin chains and leads to the reduction of affected chains. About 5% of the world population has one genetic variant in their globin genes، but only 1. 7% of them exhibit alpha and beta thalassemia minor. Recognition of frequent mutations in beta thalassemia minor will be helpful in devising preventive measures and therapeutic programs among carriers of special genotypes. In this descriptive and cross sectional study، data was obtained from patients admitted to the Genetic Laboratory of Shefa Hospital for the diagnosis of thalassemia in 2010. The total number of the patients diagnosed with thalassemia minor was 707. ARMS-PCR was used to diagnose point mutations and RFLP was done to detect deletions in beta globin genes. The data was analyzed with SPSS version 14. Based on race، our beta thalassemic minor patients were Arab (358 cases)، Bakhtiari (n = 164)، Fars (77 cases)، Kurd (20 people)، and Lur (88 cases). Out of 39 identified mutations and deletions، the most prevalent mutations were Cd 36/37 (- T) with 156 carriers، IVSII-1 (G> A) with 129 carriers، and IVSI-110 (G> A) with 66 carriers. Based on race، the most frequent mutation seen in Arab and Bakhtiari populations was Cd 36/37 (- T) [66 and 71 cases respectively]. In Fars، Kurd and Lur populations، the most frequent mutation was IVSII-1 (G> A) [17، 8 and 28 cases، respectively]. The prevalence of mutations causing beta-thalassemia in Khuzestan Province is very diverse، but shows close similarities in some races due to genetic similarities in the whole population. Considering the increasing trend of communication among different races، our findings are highly applicable in prediction of mutations as well as in screening and pre natal diagnosis.

    Keywords: beta, Thalassemia, Mutations, Khouzestan
  • Fahimeh Zamani, Yaghoub Mollaei Kandelousi, Somaye Jalilvand, Shahbaz Zamani, Seyedeh Sedigheh Abedini, Elika Esmaeilzade, Idea Bahman, Maryam Neishabury Pages 2874-2879
    Air pollution plays an important role in the development of some diseases such as cardio-vascular disorders and cancer. Previous studies have shown that air pollution is associated with an increase in the level of Reactive Oxygen Species (ROS) which can lead to oxidative DNA damage. 8-Hydroxy-2’-deoxyguanosine (8-OHdG) is a biomarker of oxidative DNA damage associated with occupational and environmental exposures. Although many studies have demonstrated a correlation between air pollution and increased 8-OHdG، no study has been conducted in Tehran. Therefore، in the present study، 8-OHdG level as an indicator of oxidative DNA damage was examined in 40 subjects living in air polluted areas of Tehran and 40 office workers in the North of Iran. Samples were evaluated by ELISA assay. There was no significant difference in the level of 8-OHdG between the two groups (p=0. 5677). Some studies have shown that genetic polymorphisms of the genes involved in metabolism and detoxification، antioxidant and physical status and different physical activities can decrease or increase the 8-OHdG level. Moreover، it is better to conduct more in-depth studies with larger sample sizes to evaluate the correlation of air pollution and oxidative DNA damage and if possible، genetic background، antioxidant and physical status of individuals should be considered in future studies.
    Keywords: Air Pollution, 8, OHdG, Oxidative DNA Damage, Enzyme, Linked Immunosorbent Assay
  • Sadegh Safaei, Hosein Honari, Mousavy Mousavy, Aghil Aghil, Mahdi Ghofrani Pages 2880-2889
    Shigella dysenteriae is an important pathogen that induces acute enteric infection in human. IpaD antigen، play an important role in the creation and induction of infection by Shigella. The challenges of use ipad in design mucosal vaccines against Shigella is limited potency and non transferred to mucosal tissues. by linking IpaD antigen to Ricin toxin B Subunit as carrier and adjuvant we can eliminate challenges of production of mucosal vaccines. This study aimed to construct a gene cassette containing the N-terminal region of ipaD gene which was connected to the RTB gene as a new approach generating of mucosal vaccines against Shigella. genomic DNA of Ricins communis was extracted by CTAB method. Using specific primers، the fragment of 819 nucleotide of RTB gene with linker were amplified. PCR reactions for amplification of the ipaD gene were carried out. Each of the amplified fragments was cloned into the pGEM-T vector. In order to construct a gene cassette، ipaD was ejected from the vector pGEM-ipaD with enzymes XhoI / HindIII. Subsequently، the recombinant plasmid pGEM-RTB was cut with XhoI / HindIII enzymes. During the process of ligation، ipaD was inserted into the pGEM-RTB recombinant plasmid to construct RTB-ipaD gene cassette، and then the gene cassette was sequenced by the sequencer. after confirming the cloning of N-terminal region of ipaD and RTB genes، accurate construction of the gene cassette was confirmed by PCR، Nested-PCR، restriction enzyme and sequencing. Base on the last information، this study is a first report of design، construction of RTB-ipaD gene cassette، that can use for generating of a suitable candidate mucosal vaccine for shigellosis. This study also creates a strategic direction for the production of fusion proteins and immunological studies.
    Keywords: Adjuvant_Fusion_Ricin toxin B subunit_Shigellosis
  • Fatemeh Radmanesh, Mandana Behbahani Pages 2890-2899
    Various tools have been developed to deliver genes into eukaryotic cells; among them، the efficiency of RNA-containing viruses belonging to the family of Retroviridae is higher than other viruses because integrate their genomes into the target cell chromosomes. The Murine Leukemia Virus (MLV) is the most prominent member of orthoretrovirinae genus of gammaretroviruses. An MLV-based retroviral vector can only express transgenes in cells undergoing mitosis، indicating its suitability as a delivery vehicle for cancer gene therapy. In this study، an MLV-based viral vector was produced in the HEK293T cell line by transient cotransfection of three plasmids including pBABE-GFP (plasmid expressing GFP reporter gene)، pBS–CMV–gagpol (plasmid consisting of Gag-Pol genes) and pMD2. G (plasmid expressing VSVG gene). The produced viral vector was concentrated by ultracentrifuge and poly ethylene glycol methods. Serial dilutions were prepared from concentrated virus and virus titer was calculated according to infectious unit per milliliter (21×106 infectious particles per milliliter in both methods). Then، the transduction efficiency of cancerous cell lines (A549 and Hela) and non- cancerous cell lines (HEK and Vero) was compared by the produced viral vector. The results showed that efficiency of the generated vector to infect cancer cells in comparison with other cells was higher and thus was more suitable for gene transfer into cancer cell lines.
    Keywords: Viral Vector, Gene Transfer, Transfection, Transduction, Genetic
  • Faezeh Ghazvini Zadegan, Seyed Mehdi Kalantar, Kamran Ghaedi, Motahareh-Sadat Hashemi, Mohammad Hossein Nasr Esfahani Pages 2901-2905
    Fndc5، also known as PEP، encodes a protein with 209 amino acids. Fndc5 is mainly expressed in the heart، skeletal muscle، and brain tissues. This experiment was carried out to elucidate the temporal expression of this gene during the process of cardiac cell differentiation of mouse embryonic stem cells. Mouse embryonic stem cells were induced to differentiate to beating bodies under ascorbic acid treatment. The expression pattern of PEP was investigated under distinct steps of differentiation by real-time PCR. Our results demonstrated that expression of PEP transcripts was markedly increased at matured cardiomyocyte. Thus، PEP might be involved in late cardiac cell differentiation، which needs further verification، implying a possible role in this process.
    Keywords: Peroxisomal Protein (PEP), Cardiogenesis, Mouse Embryonic Stem Cells, Real, Time Polymerase Chain Reaction
  • Ali Jalilsarghale, Mohammad Moradi Shahrebabak, Hossein Moradi Shahrebabak, Mostafa Sadeghi Pages 2906-2911
    PROP1 (Prophet of POU1F1) is specifically expressed in the pituitary gland. The PROP1 gene organizes three exons encoding for the 226 amino acids in humans and domestic animals; this gene is localized on chromosome 1 and regulates growth hormone، prolactin، and thyroid. The aim of this research was to study the polymorphisms of the PROP1 gene in Zel، Lori-Bakhtiari and Zel-Atabay crossbred sheep breeds، using PCR–RFLP. Blood samples from 90 Lori-Bakhtiari (research station)، 60 Lori-Bakhtiari (slaughterhouse)، 90 Zel (research station) and 40 Zel-Atabay crossbred (slaughterhouse) sheep were collected. DNA was extracted using the salting out method and the desired fragment was amplified using PCR. The genotypic frequency of GG and GA in Lori-Bakhtiari (research station)، Lori-Bakhtiari (slaughterhouse)، Zel (research station) and Zel-Atabay crossbred sheep were 0. 98%، 0. 02%، 0. 86%، 0. 14%، 0. 96%، 0. 04%، 0. 89%، and 0. 11%، respectively. The genotypic frequency of AA and AB in Lori-Bakhtiari (research station)، Lori-Bakhtiari (slaughterhouse)، Zel (research station) and Zel-Atabay crossbred sheep were 0. 70%، 0. 30%، 0. 78%، 0. 22%، 0. 68%، 0. 32%، 0. 84%، and 0. 16%، respectively. It can be concluded that polymorphism of this gene can be used as a candidate gene for some biometric traits.
    Keywords: Polymorphism, Genetic, Sheep, Polymerase Chain Reaction, Polymorphism, Restriction Fragment Length, PROP1Gene
  • Shirin Farivar, Leili Khakpour Pages 2912-2921
    MicroRNAs (miRNAs) are a group of short non-coding RNAs which regulate protein-coding gene expression and often actbypairing withcomplementarysequences in the 3’ UTR of multiple target mRNA. MicroRNAs were discovered in 1993 and play very important and broad roles in different organisms. It was initially thought that the genes encoding miRNAswere located in intergenic regions. However، recent analyses of miRNA gene locations showed that the most of mammalian miRNA genes are located in defined transcription units (TUs) and transcribed by RNA polymerase II. Transcription product must be processed to become mature miRNA and ultimately effectson gene expression. The miRNA deregulation in breast cancer was first reported in 2005. Epigenetic، chromosomal changes، polymorphismsoradefect inproteinprocessing are the mechanismsthat maybecausingthelack ofproperexpression of mi RNA in cancers. In fact، these RNAs may act as oncogene or tumor suppressor. Scientistsarenow tryingtomakethediagnosis andclassificationofcancer usingmiRNA، and arealso usedinthe treatment. They have alsoachievedinthesefieldsto succeed.
    Keywords: microRNA, target mRNA, breast cancer
  • Baharm Hamidi, Firouz Ebrahimi, Mosayeb Rostamian Pages 2922-2931
    Cloning of large DNA fragments is necessary for more accurate analysis of cloned fragments. Therefore، there have been many attempts for cloning of large DNA fragments and whole genome. Earlier studies have showed that cloning of large DNA fragments and whole genome of organelles، bacteria and viruses is possible by using standard molecular biology techniques such as overlapping DNA fragments and whole genome cloning techniques. Genomic fragments can be inserted into the specific vectors by several strategies، such as inchworm elongation process and simultaneous homologous recombination at two small flanking DNAs called landing pad sequences (LPS)، or direct recombination and transformation into the host genome. Also، whole continuous genomes can be inserted to the host genome by specific designed vectors. For achieve this purpose، common processes in live organism such as recombination، gene conversion، and also transposons and insertion sequences capabilities can be benefitted from in this regard، using suitable specific vectors.
    Keywords: Cloning, Molecular, Genome, Recombination, Genetic
  • Fariba Dehghanian, Sadegh Vallian Boroujeni Pages 2932-2940
    Steroid receptors (SRs) are ligand-dependent transcription factors. These receptors are subfamilies of nuclear receptors (NRs) superfamily. It is believed that NRs are derived from one common ancestor through evolution, and all harbor a common structure containing five main regions. These receptors may be classified into two groups according to their mechanism of action: homodimer and heterodimer receptors. The receptors are activated through different pathways based on their position in the nucleus or cytoplasm. Recent studies demonstrate that SRs regulate miRNAs, and in turn, miRNAs can regulate SR expression and function. In the present study, the molecular mechanisms of steroid receptors, their relationships with miRNA and genetic disease have been reviewed.
    Keywords: Receptors, Steroid, Transcription Factors, Molecular Mechanism, Genetic Disease, microRNAs